Lohihampurilainen piparjuuri-kastikkeella

Esivalmistelu:
15 min
Valmistusaika:
20 min
Annoksia:
4

Ainekset

  • 4 paria - Reissumies leipää ( tumma )

  • 400 g - Lohta

  • maun mukaan - Salaatteja

  • maun mukaan - Ituja

  • 100 g - Tuorejuustoa

  • 2 rkl - Piparjuurta

  • tilkka - Maitoa

  • 1 kpl - Punasipulia

  • 2 rkl - Fenkolia ( kuivattua )

  • puoli - Kurkkua

  • nippu - Tilliä

  • 2 rkl - Etikkaa ( balsamiviinietikka ei värjättyä)

  • 1 rkl - Sokeria

  • 1 rkl - Öljyä ( neitsyt rypsiöljy )

  • 240 g - Kotijuustoa

  • 50 g - Voita / Margariinia

  • ripaus - Suola / Pippuria

Ohje

Aloita kurkkupikkelistä mistä tulee mummonkurkku tyylinen kurkkusalaatti. Kuori kurkku ja viipaloi ohueksi viipaleiksi. Pilko tilli hienoksi ja lisää kurkkuviipaleiden sekaan. Lisää myös vesi, etikka, suola ja sokeria. Anna vetäytyä sen aikaa kun saat muut ainekset tehtyä.

Tee piparjuuritahna seuraavaksi. Voit käyttää myös majoneesia korvaamaan tuorejuuston. Aloita raastamalla piparjuurta noin 1 rkl tai maun mukaan. Lisää raastesekoitus astiaan. Lisää joukoon 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa. Sekoita ainekset sekaisin ja lisää 1 rkl maitoa, loraus etikkaa sekä suolaa ja pippuria. Anna vetäytyä.

Mittaa fenkolinsiemeniä noin 1rkl mortteliin ja murskaa erittäin hienoksi. Viipaloi punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Lisää fenkoli jauhe sipulien joukoon ja kaada päälle rypsiöljyä, etikkaa ja mausta suolalla. Anna vetäytyä. Sipuli maistuu seuraavana päivänä paremmalta, joten jos mahdollista, tee se jo edellisenä päivänä.

Ota seuraavaksi lohi käsittelyyn. Parhaan tuloksen saat joko paksusta lohesta, jonka voit leikata viistottain halki tai sitten ohuesta fileestä.

Jos sinulla on liekitin, aseta lohet leikkuulaudalle tai uunipellille. Aloita liekittäminen. Paahda lohta niin kauan, että se on saannut hyvän värin ja valkuaisnesteet tulevat pintaan. Tai vaihtoehtoisesti paista lohia pannulla tai uunissa haluttuun kypsyyteen.

Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Kun kaikki komponentit ovat valmiina, aloita hampurilaisen kokoamisen.

Paahda leivät leivänpaahtimessa ja levitä pohjalle voita tai margariinia. Lisää seuraavaksi salaatit ja päälle kurkkuviipaleet.

Seuravaksi nosta ensimmäinen lohi viipale ja levitä päälle piparjuuritahna.

Leikkaa kotijuustosta muutama viipale ja lisää kasan päälle juusto ja ituja. Kruunaa kokonaisuus toisella lohiviipalella, päälle vielä piparjuuri tahnaa ja kurkkupikkelsi viipaleita.

Vielä leipäkansi päälle ja ituja rinnalle.