Kamomilalla maustettua juuriselleri munakoiso keittoa

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
15 min
Valmistusaika:
1 h
Annoksia:
6:lle

Ainekset

  • 1 kpl - Juuriselleriä

  • 1 kpl - Munakoisoa

  • 3 dl - Oliiviöljyä

  • 2 rkl - Voita

  • 2 l - Vettä

  • nippu - Timjamia

  • 1 rkl - Kuivattua kamomillaa

  • maun mukaan - Suolaa ja pippuria

  • 3 rkl - Smetanaa

  • 4 rkl - Viinietikkaa

  • 5 dl - Valkoviiniä

  • 1 kpl - Valkosipulia ( single )

Ohje

Aloita kuorimalla munakoisosta kuoripois, kuorelle ei ole käyttöä tässä reseptissä. Leikkaa kuoritusta munakoisosta isoja kuutioita. Seuraavaksi kuori juuriselleri ja pilko se myös kuutioksi. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja voi ja kuulota hienonnettu valkosipuli sekä kuutiot. Anna kuulottua hetken ja sekoita samalla. Keitä vedenkeittimessä vesi sillä aikaan kun kasvikset kuulottuu. Lisää kattilaan tämän jälkeen valkoviinietikka sekä valkoviini. Anna alkoholin haihtua ja lisää esikeitetty vesi kattilaan. Pilko timjami hienoksi sekä murskaa kuivattu kamomilla morttelissa. Lisää yritit kattilaan. Voi tässä vaiheessa lisää suolaa keittoon.

Kun kasvikset ovat kiehuneet 50 minuuttia lisää smetana ja soseuta kasvikset tehosekoittimella. Mausta lopuksi keitto pippurilla ja tarkista suola. Tarjoa keitto näkkileivän sekä yrittiöljyn kera. Toivottavasti kokeilet tätä versiota, kamomilla sopii hyvin juurisellerin kanssa yhteen.

Ps: Aivan loistavaa leipää löytyi Tukholmasta Urban Deli nimiestä ruokakaupasta. Lue lisää Tukholman ja Oslon reisusta pian.