Possun sisäfile makirulla

Andreas
Jaa
Esivalmistelu:
45 min
Valmistusaika:
60 min
Annoksia:
6

Ainekset

  • 2,5 dl - Vettä

  • 3 dl - Mirin

  • 1 dl - Riisiviinietikkaa

  • 75 ml - Sokeria

  • 30 ml - Suolaa

  • 1 kpl - Kombu-merilevä

  • 5 dl - Sushiriisiä

  • 8,5 dl - Vettä

  • 1 pnt - Virheätä parsaa

  • 500 g - Porsaan sisäfilettä

  • 1/2 tl - Suolaa

  • 1 tl - Soijaa

  • 3 tl - Mirin

  • 5 kpl - Kananmunaa

  • 1 rkl - Sinappia

  • 2 rkl - Etikkaa

  • 2 dl - Rypsiöljyä

  • 2 tl - Paahdettuja seesaminsiemeniä

  • 5 rkl - Vehnäjauhoa

  • 1/2 rkl - Leivinjauhetta

  • 1 dl - Vichyä

  • 5 dl - Pankoa

  • 1 pussi - Merilevää

  • 1 pnt - Ruohosipulia

  • 1 pkt - Pientä salaattia

  • 1.5 l - Uppopaistoöljyä ( rypsi )

Ohje

Aloitetaan pesemällä sushiriisi kylmän veden alla niin pitkään, että vesi on kirkasta. Käytä kulhoa ja siivilää riisin pesemisessä. En omista riisikeitintä, koska sille ei ole tilaa. Kaapit ovat jo täynnä kaikkia muita vempaimia. Jos sinulla ei ole riisikeitintä, ota kannellinen kattila, joka on kapea ja korkea. Lisää vesi ja riisi kattilaan. Heti kun vesi kiehuu, laita levy kiinni ja aseta kansi päälle. Anna höyrystyä noin 45 minuuttia. Älä missään välissä avaa kantta, sillä muuten riisi ei kypsy. Tämä tekniikka on käytännössä sama mitä riisikeittimellä saadaa aikaan.

Kun sushiriisi höyrystyy, voit tehdä sushietikan. Mittaa ainekset, vesi, etikka, mirin, sokeri ja kombu-merilevä kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä niin, että sokeri sulaa. Kun sokeri on sulanut joukkoon, ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Kun sushiriisi on valmista, sen ei pitäisi olla liian kosteaa. Kumoa riisi astiaan joka on leveä ja matala. Jos omistat oikean hangirin, käytä sitä. Sekoittaminen tapahtuu leikkaamalla riisiä ja sekoittamalla etikkamausteliemi joukkoon, hyviä videoita on netissä runsaasti. Kun riisi on maustettu, anna sen jäähtyä rauhassa.

Parsa on nyt parhaimillaan ja se sopii hyvin myös makirullan täytteeksi possun kanssa. Kuori parsat, puolita ne ja keitä 5 minuuttia. Anna niiden kuivua rauhassa, jotta ne eivät vetistä sushiriisiä ja leikkaa sitten puoliksi kahtia.

Sitten on aika käyttää ensimmäistä kertaa Tamagoyaki pannua eli japanilaista paistinpannua, joka on muotoiltu suorakulmioksi. Sillä tehdään saman nimistä Tamagoyaki-munakasta, joka on japanilainen omeletti. Pannu helpottaa tekemistä, mutta voit tehdä sen myös ilman. Tamagoyaki massaan tulee kananmuna, suola, etikka, mirin, soijaa ja rypsiöljyä paistamiseen. Sekoita kaikki ainekset lukuun ottamatta öljyä. Minulla oli soijaa, joka on valmistettu sienistä ja se on hieman paksumpaa kuin tavallinen minkä vuoksi Tamagoyakistani tuli hieman tummempaa. Teen vielä paistamisesta erillisen tekniikkavideon, joten odotahan sitä.

Kun olet sekoitannut ainekset sekaisin varmista, että pannu on kuuma ja lisää öljy pannulle. Massaa lisätään noin 1/2 dl per kerros. Kun kaadat massan pannulle sen pitää kuplia, silloin pannu on tarpeeksi lämmin. Tekniikka menee niin, että käärit massaa kuin kääretorttua. Japanilaiset käyttävät kokkauspuikkoja, mutta minä käytin pientä lastaa apuna kanamunamassan kääntämisessä. Tekniikkaa on vaikea selittää, joten tässä hyvä video-ohjeistus. Leikkaa valmis ja jäähtynyt Tamagoyaki suikaleeksi.

Seuraavaksi valmistetaan porsaan sisäfileet. Poista ylimääräiset kalvot fileestä, ja leikkaa siitä koko fileen pituudelta suikaleita. Ne voivat olla noin peukalonpään paksuisia. Lämmitä paistinpannu ja lisää hieman rypsiöljyä ja voita. Paista fileet ja lisää suola sekä pippuri. Paista kunnes liha on medium ja aseta ne folioon vetäytymään. Vetäytymisen jälkeen leikkaa fileet kahteen osaan.

Voit käyttää valmista majoneesia tai tehdä oman. Oman majoneesi tulee nopeasti sauvosekoittimella. Tarvitset vain hyvän, kapean ja korkean sekoitus astian. Lisää keltuaiset, sinappi ja etikka sekoitusastiaan ja sekoita sekaisin, jonka jälkeen lisää öljyä ohuena nauhana joukkoon. Öljyn määrä vaikuttaa kuinka paksua majoneesista tulee. Minulla meni noin 2 dl öljyä. Laita majoneesi hetkeksi jääkaappiin ja lisää paahdetut seesaminsiemenet kahvimyllyyn tai mortteliin ja jauha kunnes se on hienoa. Sekoita puru majoneesin sekaan ja lisää suolaa.

Sitten tehdään makirullat. Asettele sushimerilevä bambumatolle ryppypuoli ylöspäin. Kastele hieman käsiä ja aloita lisäämään riisä merilevän päälle niin että jätät kaikille reunoille noin 1 cm marginaalit ja riisiä tulee noin puolet levän pituudesta. Katso täytteiden kasaamis video. Pidä kaikki raaka-aineet järjestyksessä sillä näitä joutuu jonkun aikaa rullaamaan. Kun olet saanut rullattua makit, leikkaa ne puoliksi ja lämmitä uppopaisto öljy.

Kun rullat on valmiina, voidaan tehdä tempuraseos. Sekoitetaan vehjänauhot, leivinjauho, kananmuna ja vichy sekaisin. Sekoita massa tasaiseksi ja anna heiman levähtää. Lisää jauhot ja pankot dippaus astiaan. Ota puolikas rulla ja dippaa se vehnäjauhoon sen jälkeen tempuraseokseen ja viimeiseksi pankojauhoihin. Tiputa rulla varostasti uppopaistoöljyyn ja paista kunnes pinta on kullanruskea. Tarkoitus ei ole kuin kypsentää tempurataikina. Itse tein vain muutaman paistorullan. Jos haluat tehdä kaikista rullista paistettuja, tee kolminkertainen määrä tempuraseosta.