Pita gyros possunposkesta

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
1 h
Valmistusaika:
45 min
Annoksia:
4:lle

Ainekset

  • 2 pussia - Vaasan Lapin rieska ruis

  • 1 kg - Possunposkia

  • 2 kpl - Punasipulia

  • 2 kpl - Valkosipulinkynsi

  • 2 kpl - Timjamin oksaa

  • 1 kpl - Rosmariinin oksa

  • 3 kpl - Oreganon oksaa

  • 5 dl - Vettä

  • 1/2 kpl - Luomu Sitruuna

  • 2 dl - Valkoviini-etikkaa

  • 1 rkl - Suolaa

  • 4 dl - tzatzikia

  • 4 kpl - Perunaa

  • 5 dl - Rypsiöljyä

  • 2 dl - Punaviinietikkaa

  • 2 kpl - Mintun oksaa

  • Maun mukaan - Suolaa ja pippuria

Ohje

Laitetaan possunposket marinoitumaan ennen kypsennystä. Leikkaa punasipuli, valkosipulit, yritit ja puolikas sitruuna kulhoon missä possunposket on. Lisää kulhoon valkoviini-etikkaa ( balsamico tai omena ) ja mausta suolalla. Anna marinoitua kulhossa noin yhden tunnin elmukelmun alla.

Kypsennä lihat painekattilassa tai keitä ne miedolla lämmöllä niin, etteivät ne mene rikki. Lisää kulhosta ainekset kattilaan ja mittaa vettä niin, että lihat peittyvät puoliksi. Kypsennys aika on noin 30 min painekattilalla. Anna jäähtyä nesteessä.

Valmistele etikkapunasipulit, leikkaamalla ohuita viipaleita punasipulista ja laittamalla ne kulhoon jossa on punaviinietikkaa, suolaa ja oliiviöljyä.

Paista myös ranskalaiset joko uunissa tai frittaamalla, kuten minä tein perunoista.

Voit tohottaa kaasulla lihat tai grillaa ne jos säät sallivat. Pääsiäisenä ei ollut kovin grilliystävälliset säät. Voit myös laittaa lihat uuniiin grillivastuksen alle. Tohottimella saa kivan umamin maun lihoille. Grillauksen jälkeen lisää lihojen päälle sitruunaa ja tuoretta oreganoa.

Nyt on aika ruveta kasailemaan gyrosta. Ai niin käytin Vaasan Lapin rieskaa, joka sopi tähän tosi hyvin. Lämmitä rieska pannulla ensin ja sen jälkeen kasaa gyros kuvien mukaisesti.

Pohjalle tulee grillatut possunposket, joiden päälle sipulit ja perunat. Rulla viimeistellään tzazikilla, jonka reseptin löydät tästä linkistä

Rullan saa helposti laitettua Saga eväspussin sisälle ja se suojaa hyvin myös käsiä. Ripottele rullan suulle hieman minttua ja leikkaa sitruuna viipale mukaan. Tästä kokeilemaan Pita gyrosta, hyvää ruokahalua!