Savoijinkaalikaaryleet

Esivalmistelu:
5h
Valmistusaika:
40 min
Annoksia:
4:lle

Ainekset

  • 1 kg - Naudan etuselkä kypsänä (tai muuta lihaa)

  • 1 kpl - Savoijinkaalikaa

  • 5 dl kpl - Riisiä (pitkäjyväsitä tai puuro)

  • 2 kpl - Sipulia

  • 4 kpl - Porkkanaa

  • 2 kpl - Valkosipulinkynttä

  • maun mukaan - Rosmariinia ja timjamia

  • 5 dl - Vettä

  • 1 l - Lihalientä

  • 1 dl - Oliiviöljyä

  • 1 dl - Valkoviinietikkaa

  • 3 dl - Kermaa

  • maun mukaan - suola ja pippuri

Ohje

Raaka-aineet reseptiin ovat yksinkertaiset ja lihana voi olla mitä tahansa,vaikka jauhenlihaa. Paras tulos tulee keitetystä lihasta joka painekattilassa kypsennetty makuaineiden kanssa kuten, esimerkiksi sipulinkuoret, porkkanaa, selleriä, rosmariinia ja timjamia. Mitä täyteyläsempi maku lihassa sitä parempi lopputulos.

Aloitetaan täytteen valmistukseta ja samalla voit laittaa savoijinkaalin lehdet kiehumaan veteen tai lihaliemeen, joka on jäänyt lihan keitosta jäljelle. Raasta porkkanat, pilko sipulit, yrtit ja sekoita riisit sekä lihat sekaisin.

Älä keitä lehtiä liian kauan, niiden on tarkoitus vain pehmetä hieman jotta ne on helpompi käsitellä. Poista pehmeästä lehdestä ylimääräinen kanta pois.

Aloita täyttäminen. Lusikoi lehdelle sopiva määrä täytettä lehden varsiosaan ja rullaa nätiksi nyytiksi. Nostele nyytit uunivuokaan.

Lisää uunivuokaan keitinliemi nyyttien päälle.

Anna kääryleiden kypsyä uunissa 160-165 asteessa noin 1.5h jotta riisi kypsyy. Kypsennys aika voi vaihdella. Kokeilemalla välillä isointa käärylettä varmistat kypsyyden.

Jos keittolientä on jäänyt kattilaan keitetään sitä kasaan jotta sitä on noin 2 dl jäljellä ja lisätään kerma sekaan. Näin saamme kaiken liemen käyttöön ja syntyy herkullinen kastike kääryleiden seuraksi. Tarjoile kääryleet myös puolukkahillon kanssa. Hyvää ruokahalua.