Vegaaniburgeri portobellosta

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
15 min
Valmistusaika:
30 min
Annoksia:
2:lle

Ainekset

  • 4 kpl - Portobello sientä

  • 1 pussi - Lehtikaalia

  • 1 kpl - Kauralevitettä

  • 1 kpl - Punasipulia

  • 1 kpl - Valkosipulinkynsi

  • 4 kpl - Osterivinokasta

  • 500 g - Herkkusieniä

  • hieman - Inkivääriä

  • hieman - Piparjuurta

  • 1 pnt - Kevätsipulia

  • 2 kpl - Porkkanaa

  • 1 dl - Soijaa

  • 2 dl - Vettä

  • 1 dl - Sokeria

  • 1/2 dl - Miriniä

  • 1/2 - Lime

  • ripaus - Seesaminsiemeniä

  • loraus - Rypsiöljyä

  • 1 rkl - Sriracha

  • 2 rkl - Oliiviöljyä

  • 2 rkl - Seesamiöljyä

Ohje

Valmista teriyaki kastike tai osta valmiina. Laita kattila levylle lisää vesi, soija, mirin ja inkivääriä. Keitä kasaan kunnes se on siirappimaista. Älä keitä liian kiinteäksi sillä glaseeraamme sienet kastikkeella myöhemmin.

Revi kaalit pieneksi suupaloiksi käsin ja nostele ne kulhoon. Kun olet saanut kaalit pilkottua, voit aloittaa muiden kasvisten pilkkomisen. Sienet voi pilkkoa suikaleiksi, ei kumminkaan liian pieneksi. Porkkanat voi suikaloida kätevästi Heirollin julienne raudalla isoksi raasteeksi.

Pilko punasipuli pieneksi sirppi suikaleeksi. Nostele pilkotut kasvikset lukuunottamatta sieniä kulhoon, jossa kaalit on. Sekoita kasvisten sekaan riisiviinietikka ja anna marinoitua noin 10 minuuttia. Voit nyt valmistella vegaani majoneesin. Sekoita kauralevite, oliiviöljy, seesamiöljy, sriracha ja siemenet yhteen. Jos massa vaikuttaa liian paksulta voit sekoittaa hieman lämmintä vettä joukkoon. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita maustettu kauralevitemassa huolellisesti ja lisää se kulhoon lehtikaalien kanssa. Anna makujen vetäytyä huoneenlämmössä.

Nyt voit paistaa sienet kuumalla pannulla vähässä rypsiöljyssä tai grillaa ne kokonaisina grillissä. Anna sienien ottaa kunnolla väriä ja varmista, että pannu on kuuma - muuten keität sieniä. Kun olet saanut paahdettua sienet siirrä ne syrjään ja paahda porttobellot.

Muista taas lämmittää pannu kuumaksi ja ilman mitään öljyä. Kun sienet alkaa olemaan kypsiä nostele ne talouspaperin päälle ja mausta suolalla. Kypsentäminen kestää noin 4 min per sieni ja voit käänellä sieniä usemman kerran.

Muistat varmaan sen kastikkeen minkä teimme alussa, nyt tulee sen vuoro. Lisää sienet pannulle, jossa paistoit porttobellot. Anna sienien kuumeta hieman ja lisää teriyaki pannulle. Sekoita hyvin sekaisin ja jos tuntuu, että sokeri alkaa palaa lisää pannulle hieman vettä ja sekoita.

Nyt kaikki on kokoamista vaille valmiina. Ensiksi pohjalle salaattia, päälle sienet ja lopuksi kansi johon ripottele seesaminsiemeniä ja hieman soossia sienistä päälle. Toivottavasti resepti ei ollut liian monimutkainen ja kokeilet reseptiä.