Kananpoikaa ja parsaa

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
10 min
Valmistusaika:
45 min
Annoksia:
2:lle

Ainekset

  • 2 kpl - kananpojan rintaa

  • 1-2 pkt - vihreätä parsaa

  • 2 kpl - vuohenjuusto palaa

  • 1 kpl - luomu sirtuunaa

  • 2 kpl - shalotti sipulia

  • 1 kpl - valosipuli

  • muutama - oksa timjamia ja rosmariinia

  • 1 rkl - voita

  • 1/2 rkl - dijon sinaappia

  • 1 dl - oliiviöljyä

  • 1/2 dl - valkoviinietikkaa

  • hyppysellinen - suolaa ja pippuria

Ohje

Aloita pilkkomalla sipulit, ne voivat jäädä isoksi sillä ne päätyvät lopuksi blenderiin. Lämmitä kattilassa voi ja oliiviöljy (2 rkl) ja lisää sipulit kuulottumaan miedolla lämmöllä.

Leikkaa parsasta 2 cm puinen osa varresta pois ja puolita jäännyt osa puoliksi kuten kuvasta näkee. Lisää varsi osa kattilaan sipulien sekaan. Kuulota aineksia kattilassa noin 5 min ja lisää tämän jälkeen vettä niin, että parsat peittyvät juuri ja juuri.

Aseta kuivat yriti leivinpellille leivinpaperin päälle. Nostele kanat yrttien päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Parsat tulevat samalle pellille. Asettele parsat riviin pellille ja mausta. Ripottele päälle suolaa, pippuria, oliivyöljyä ja sirtuunan siivuja. Nostele pelti uuniin 180 asteeseen.

Kun parsat ovat keittyneet noin 20 min nostele kattilan sisältö blenderiin ja soseuta noin 5 minuuttia kunnes massa on tasainen. Itse paseerasin massan blenderistä kulhoon jotta se olisi mahdollisimmaan tasainen. Siivilään jää ainoastaan parsan puinen osa.

Kaada siivilöyty massa nyt takaisin kattilaan josta parsat kypsyin ja lisää suola sekä dijon sinaappia. Kastikkeen tulee olla hieman pyremäinen. Mausta vielä muutamalla tipalla sirtuunan menua puristettuna.

Kun kanat ovat olleet noin 20 minuuttia uunissa lisää vuodenjuusto palat uuniin ja laita grillivastuspäälle. Paahda juustoja hetken jotta ne saavat kauniin värin pintaan. Lisäksi samalla kanan nahka saa mukavaa rapeutta. Asettele parsat lautaselle jonka päälle kanat ja viimeistele kastikkeella ja vuodenjuustolla. Nopeata ja helppoa kuin mikä vai? Toivottavasti maistuu.