Jauhenliha lasagnette

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
15 min
Valmistusaika:
1-2 h
Annoksia:
4:lle

Ainekset

  • 600 g - nauta-sika jauhenliha

  • 1 pkt - lasagne levyjä

  • 1 iso - punasipuli

  • 2-3 kpl - valkosipulin kynttä

  • 1-2 kpl - laakerinlehti

  • 1 rkl - oregaanoa

  • 1 kpl - neilikkaa

  • 1 rkl - kanelia

  • 2 kpl - mutti tomaattimurskaa

  • 1 kpl - tomaattisosetta

  • 1 kpl - paseerattua paprikaa

  • 50 g - voita

  • 2 dl - vehjäjauhoa

  • 1 l - täysmaitoa

  • 100 g - juustoa

  • 1 pnt - basilikaa

  • 1 dl - etikkaa tai viiniä

Ohje

Aloitetaan tekemään ensiksi ragu. Pilko sipulit ja lämmitä pannu miedolla lämmölllä. Lisää pannuun oliiviöljy ja freesaa sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon jauhenlihat ja paista kypsäksi. Kun jauhenliha on kypsää lisää pyreet ja sen jälkeen sose. Anna kuulottua hetken ja lisää valkoviinietikka tai punaviiniä. Sekoita hyvin ja lisää mausteet. Anna vetäytyä noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä

Seuraavaksi tehdään bechamel eli valkokastike. Valitse tarpeeksi iso kattila jossa on paksu pohja. Sulata voi kattilassa ja lisää venhäjauhot. Sekoita seosta kokoajan ja anna sen kypsyy noin 5-9 minuuttia tosi miedolla lämmöllä. Seos ei saa ottaa väriä. Tämän jälkeen lisää huoneenlämpöinen maito seoksen sekaan vähitelleen hyvin sekottaen. Seos saattaa paakkuuntua, mutta kun lisäät tarpeeksi maitoa ja sekoitat hyvin niin se tasoittuu. Lopuksi mausta suolla ja pippurilla sekä lisää valitsemasi juusto. Anna kypsyä rauhassa, muutaman minuutin ja tarkista koostumus. Älä anna palaa pohjaan.

Nyt on enään viimeinen vaihe eli kokoaminen. Lisää pohjalle ragua jonka päälle leveyt ja bechamel. Lopuksi leikkaa sekaan basilikaa jota voi myös laittaa kerrosten väliin.