Kesäkurpitsa surf & turf salaatti

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
30 min
Valmistusaika:
45 min
Annoksia:
4:ll

Ainekset

  • 4 kpl - Avocadoa

  • 4 rkl - Smetanaa

  • 1 rkl - Miriniä

  • 1 rkl - Sokeriruokoetikkaa

  • 1 tl - Suolaa

  • 2 kpl - Broilerin rintaleikettä

  • 3 rkl - Kuivattua paprikaruohetta

  • 1 rkl - Kokonaisia mustapippureita

  • 1 rkl - Korianterinsiemeniä

  • 1 rkl - Five spice maustetta

  • 1 dl - Ketsuppia

  • 2 dl - Japanilaista vegekastiketta ( tokyokan )

  • 2 kpl - Kesäkurpitsaa

  • 1 kpl - Luomusitruuna

  • 1 kpl - Chiliä

  • 2 kpl - Kevätsipulia

  • 9 lehteä - Tuoretta minttua

  • 2 rkl - Silputtua ruohosipulia

  • 2 dl - Sokeriruokoetikkaa

  • 2 rkl - Oliiviöljyä

  • 1 prk - Mätiä

  • 3 rkl - Pähkinöitä

  • 1 pussi - Rucolaa

Ohje

Aloita resepti tekemällä mausteseos kuivamausteista. Käytä joko morttelia tai sähköistä kahvipapukonetta. Koneella saa hienompaa jälkeä kuin morttelilla. Kun mausteet on sekoitettu ja jauhettu aloita rintaleikkeiden valmistaminen. Jos käytät rintaleikettä, siinä on mukana luut joten poista ne ja nahka. Laita rintapalat kylmälle pannulle. Tarkoitus ei ole ruskistaa kanoja vaan kypsentää miedolla lämmöllä. Voi lisätä tilkan öljyä, kun pannu alkaa lämmetä. Lisää sekaan mausteseos ja kääntele rintafileet kauttaaltaa niissä. Seuraavaksi yhdistä ketsuppi, vegekastike ja vesi 4dl yhteen ja kaada se pannulle rintojen joukkoon. Anna kypsyä kannenalla miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Kun kypsennys on ohi voit repiä kanan palasiksi, mutta ei atomeiksi.

Avocado creemiin tarvitset blenderin jossa se valmistetaan. Kuori avocadot ja lisää ne blenderin pohjalle smetanan kanssa. Pyörittele seosta niin pitkään, että se on kutakuinki sileää. Lisää joukoon sitten mirin, sokeriruokoetikka ja oliviilöjy. Mausta lopuksi suolalla. Voit tehdä creemistä makusi mukaan makean tai suolaisen. Kaavi valmis creemi astiaan ja anna sen hetken maustua jääkaapissa.

Kesäkurpitsan voit valmistaa käyttämällä Julienne kuorijaa, mikä on hyvä työkalu keittiössä. Tai jos et omista niin tee ohutta suikaletta. Suikaloi kesäkurpitsat astiaan johon lisätään vinaigrette. Vinaigretteen tulee sitruunan mehu, sokeriruokoetikkaa ja oliiviöljyä. Sekoita vinaigrette ja kesäkurpitsa pasta hyvin yhteen. Pilko seuraavaksi chili, kevätsipuli, minttu ja ruohosipulit ja lisää ne kesäkurpitsan joukkoon. Anna salaatin maustua hetken.

Kokoa salaatti sekoittamalla kesäkurpitsa pastan joukkoon rucolat, mäti ja revittykana. Sekoita ilmavasti jotta annos pysyy ilmavana. Pursottele tai lusikoi creemiä lautaselle ja ripottele päälle hieman pähkinäruohetta. Toivottavasti maistuu, hyvää ruokahalua.