Raikas endiivisalaatti

Andreas Koutsoukos
Jaa
Esivalmistelu:
15 min
Valmistusaika:
15 min
Annoksia:
2:lle

Ainekset

  • 2 kpl - Endiiviä (Hollannin sikuri)

  • 2 kpl - avomaan kurkkua

  • 1/2 kpl - hunajameloni

  • 5 kpl - retiisiä

  • 2 oksaa - tuoretta minttua

  • 1/2 pnt - korianteria

  • 1/2 vartta - kevätsipulia

  • 1 kpl - chili

  • 1 dl - tuoretta appelsiinin mehua

  • 1 rkl - vaaleaa misoa

  • 1 tl - seesamiöljyä

  • 1/2 tl - worchester kastiketta

  • tilkka - kookosmaitoa

  • 3 rkl - satay-kastike (resepti tulossa)

  • ripaus - suolaa & pippuria

  • 1/2 kpl - lime

Ohje

Leikkaa endiivistä kantapala pois ja irroita lehdet toisistaan. Laita lehdet kulhoon ja kaada kylmää vettä päälle. Anna endiivien olla vedessä muutama minuutti, jonka jälkeen vaihda vesi ja toista veden vaihtaminen muutamaan kertaan. Näin saadaan kitkerä maku pois.

Kuori hunajameloni ja leikkaa siitä pieniä kuutiota.

Raasta avomaankurkku juliennenaudalla raasteeksi. Lisäksi retiisit voi leikata mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita leikatut ja viipaloidut raaka-aineet teräskulhoon.

Pilko chilit, mintut ja korianterit sekaan ja nostele kevyesti sekaisin kulhossa. Purista puolikas limen mehu sekaan.

Purista puolikas appelsiini kulhoon ja lisää misotahna. Sekoita hyvin. Lisää seesamiöljyä ja worchester-kastike. Sekoita hyvin ja mausta tarvittaessa suolalla.

Endiivit voi asetella isolle lautaselle tai vaihtoehtoisesti isolle laatalle tarjoiltavaksi. Lisää salaatti endiivin sisälle. Ripottele kastikkeita salaatin päälle ja koristele yrteillä sekä paprikaruoheella.